Elektrisch ontharen.

Heb je last van ongewenste haargroei of overbeharing?
Ik, als ANBOS gekwalificeerde schoonheidsspecialiste met de vakspecialisatie 'Elektrisch Ontharen' heb de juiste opleiding om deze behandelingen veilig en goed uit te voeren. In meerdere gevallen worden deze behandelingen vergoedt door zorgverzekeraars.

Hoe werkt elektrisch ontharen?

Elektrisch ontharen is een methode om storende haren te verwijderen. Alle haarkleuren, ook blond, grijs en rossig, kunnen door middel van elektrisch ontharen worden verwijderd. Tijdens de behandeling wordt een dun steriel wegwerp-naaldje langs de haarschacht in de huid geschoven, waarna een stroomstootje het haarzakje en de omgeving vernietigt. Hierdoor kunnen geen voedingstoffen meer via het bloed het haar in het haarzakje bereiken en stopt de groei.

Tussen de behandelingen door kunnen de haren niet geharst of geëpileerd worden. De behandeling moet meerdere malen, soms zelfs wekelijks, worden herhaald. Afhankelijk van de haardikte, de mate van overbeharing en het te behandelen gebied kan de totale behandelingsduur sterk variëren van enkele maanden tot 1-2 jaar. De periode tussen twee behandelingen wordt wel steeds groter.

Na de behandeling

Na de behandeling is de huid rood en kan deze wat gezwollen zijn. Dit trekt vaak binnen 24 uur weg. De eerste 48 uur is de huid gevoeliger en is het raadzaam om de zon en zonnebank te vermijden en een zonnebrandcrème (SPF50) te gebruiken. Ga ook niet naar de sauna en douche niet te heet.

Te verwachten resultaat

Na elke behandeling komen er minder haren terug en de haren die terugkomen zijn dunner. Aan het einde van de behandelperiode heb je een gladde huid met zichtbaar minder haartjes.

Het is na verloop van tijd wel mogelijk dat donsharen in stugge, dikke haren veranderen. Dit gebeurt vaak onder invloed van androgene hormonen en medicatiegebruik. Ook de aandoening hirsutisme kan hierop van invloed zijn. Nieuwe behandelingen kunnen dan gewenst zijn.

Wat kost elektrisch ontharen?

De behandeling van overbeharing in het gezicht en de hals kan grotendeels vergoed worden door de zorgverzekeraar vanuit het aanvullend pakket. Wel is er in sommige gevallen een verwijzing nodig om in aanmerking te komen voor een vergoeding. Voor meer informatie of de polisvoorwaarden verwijzen we je naar je zorgverzekeraar.